Hoe werkt een oefenhoofd? Snelle levering binnen 24 uur - Goede kwaliteit – Sassy Goods

✅ Gratis Verzending naar NL & BE ✅ Vóór 22 uur besteld, de volgende werkdag al in huis!

Mijn winkelmandje

Hoe onderhoud je een oefenhoofd?

Werken met een kappershoofd is een geweldige manier om de kneepjes van het vak te leren en te blijven oefenen. Een oefenhoofd is er dan ook speciaal voor gemaakt om op te experimenteren. Het stelt je in staat om nieuwe dingen uit te proberen en om bepaalde skills verder te ontwikkelen. 

Daarbij is het wel van belang dat je het onderhoud van het kappershoofd ook in acht neemt. Het onderhoud van een oefenhoofd is namelijk vereist om alles in een goede staat te houden. Maar waar moet je nu echt op letten? 

Het oefenhoofd wassen

Vanzelfsprekend is het belangrijk om het oefenhoofd om de zoveel tijd te wassen. De frequentie hiervan hangt in principe ook aan de intensiteit waarmee je gebruikmaakt van een oefenhoofd. Zeker wanneer je bepaalde haarproducten gebruikt of wanneer je vaak met je handen in het haar zit, is het belangrijk om grondig te wassen. 

Maak je gebruik van een oefenhoofd met echt haar, dan is het verstandig om met conditioner te behandelen. Dit maakt het haar een stuk beter behandelbaar. Voor synthetisch haar geldt dat je altijd per type haar moet kijken wat de mogelijkheden hiermee zijn. Niet ieder verzorgingsproduct is geschikt voor ieder type synthetisch haar. 

Vlechtmogelijkheden oefenhoofd: Wat kun je ermee? 

Op het moment dat je je echt veel bezighoudt met je ontwikkeling in kappersskills, dan komen ook de vlechtmogelijkheden van het oefenhoofd al gauw aan bod. Je wilt jezelf uiteraard graag uitleven en kijken welke vlechten je in het haar kunt leggen. 

Op dat gebied is er dan ook goed nieuws. Met een oefenhoofd ben je in staat om een hoop verschillende vlechten in het haar te leggen. De belangrijkste eis daarbij is dat je kiest voor een oefenhoofd met lang haar. Nu zijn er natuurlijk ook opties voor vlechten met kort haar, maar deze zijn een stuk beperkter. Met lang haar kun je keer op keer vlechten, de knopen eruit halen en weer opnieuw vlechten. Enkele voorbeelden van vlechtopties zijn: 

  • Visgraatvlecht: De visgraatvlecht heeft zijn naam te danken aan het duidelijke patroon dat aan een visgraat doet denken. Dit is één van de meest bekende vormen van vlechten. Het duurt dan ook niet lang om deze erin te vlechten, wanneer je de vorm eenmaal onder de knie hebt.
  • Ingevlochten pony: De ingevlochten pony is een trend van de laatste tijd. Deze zie je iets minder vaak voorbijkomen, maar neemt wel langzaam toe in populariteit. Door deze meerdere keren op het oefenhoofd te testen, duurt het niet lang alvorens je hem onder de knie hebt.
  • Dubbele Hollandse vlecht: Tot slot heb je ook nog de mogelijkheid om de dubbele Hollandse vlecht uit te proberen. Deze vlecht levert een traditionele look op, die bij veel vrouwen voor een glimlach op het gezicht zorgt. 

Uiteraard kun je nog een hoop andere kanten op met het vlechten van haar bij een oefenhoofd. Het is simpelweg belangrijk dat je weet wat de mogelijkheden ermee zijn. Met echt, lang haar is er in principe niets wat je tegenhoudt. Zelfs het gebruik van stijlapparatuur is dan mogelijk om het vlechten nóg makkelijker te maken. 

 

Klik op de foto om naar de oefenhoofden collectie te gaan! 

 

 

oefenhoofd kapper goedkoop - vlechten

 

Alle blogs

Laat jouw reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden weergegeven